Το τεχνικό τμήμα της Wooden Villas Λεμπέση είναι στη διάθεσή σας!

 

Για να σας λύσουμε κάθε απορία, σας απαντάμε στα πιο συχνά ερωτήματα. Μη διστάσετε να μας καλέσετε για περαιτέρω απορίες. 

Ποια είναι η διάρκεια ζωής ενός ξύλινου σπιτιού;Τα ξύλινα σπίτια δεν έχουν όριο ζωής αρκεί να γίνεται η συντήρηση που απαιτείται. Ξύλινες κατασκευές 150 και 200 ετών στο εξωτερικό είναι η ζωντανή απόδειξη, επιπλέον η τεχνολογία στον τομέα των υλικών συντήρησης και προστασίας έχει προοδεύσει πάρα πολύ. Το ξύλινο σπίτι σας θα είναι παρακαταθήκη για πολλές επόμενες γενιές.

Πόσο πρέπει να φοβάμαι τη φωτιά;Όσο τη φοβάστε και για τη συμβατική κατοικία το ίδιο είναι και στα ξύλινα σπίτια. Είναι βέβαιο ότι ο περιβάλλον χώρος πρέπει να είναι καθαρός. Επιπλέον υπάρχουν πάρα πολλά υλικά προστασίας (π.χ. πυράντοχα βερνίκια) που καθιστούν το ξύλο μη εύφλεκτο και βραδυφλεγές. Αυτά το προστατεύουν από φωτιά που θα προκληθεί σε χαμηλή βλάστηση γύρω από το σπίτι. Πάντως σε περίπτωση κάποιας μικρής καταστροφής υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασης τμημάτων σε αντίθεση με τα χτιστά σπίτια όπου η ζημία είναι μη αναστρέψιμη.

Πόσο χρόνο χρειάζεται για να κατασκευασθεί ένα ξύλινο σπίτι;Ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από το μέγεθος του έργου και τον τύπο κατασκευής. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι χρόνοι παράδοσης ξεκινούν από 2-4 μήνες, από την ημερομηνία παραγγελίας της κατοικίας σας.

Ποια είναι η συντήρηση που χρειάζεται ένα ξύλινο σπίτι;Η συντήρηση είναι πιο απλή και οικονομική από ότι πιστεύετε, αρκεί να τηρηθούν κάποιες βασικές προϋποθέσεις. Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί τα κορυφαία υλικά προστασίας και θωρακίζουμε κάθε ξύλινη κατασκευή μας αφού τοποθετηθεί. Έτσι επιτυγχάνουμε πολύ χαμηλό μελλοντικό κόστος συντήρησης, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι ένα πέρασμα στις εξωτερικές επιφάνειες του σπιτιού με ειδικό Οικολογικό Βερνίκι κάθε 4-6 χρόνια (εξαρτάται από την περιοχή).

Πόσο κοστίζει ένα σπίτι και από τι εξαρτάται η αξία του;Η εταιρεία μας αντιμετωπίζει κάθε έργο ξεχωριστά και αποφεύγουμε να γενικεύουμε τις τιμές, αφού το κόστος είναι άμεση συνάρτηση του σχεδίου της κατοικίας και των αναγκών του πελάτη. Παρόλα αυτά μπορούμε ενδεικτικά να αναφέρουμε 320€/τ.μ. για οικονομικές κατασκευές και βοηθητικούς χώρους και 500€/τ.μ. για μόνιμες κατοικίες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γνωρίζετε μέχρι και την τελευταία δαπάνη εκ των προτέρων και δεν θα υπερβείτε τον προϋπολογισμό σας ούτε κατ’ ελάχιστον, σε αντίθεση με ότι επικρατεί στην αγορά. Για κατασκευές με ιδιαίτερες απαιτήσεις όπως εγκατάσταση δικτύου υγραερίου, θέρμανση από διάφορες πηγές: ήλιο, θερμοδυναμικό τζάκι, επίτοιχοι ταχυθερμαντές υγραερίου, αυτονομία ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές, ηλιακοί θερμοσίφωνες κ.λ.π. οι τιμές διαμορφώνονται κατόπιν συμφωνίας.